Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Dr. Holon

El Dr.Holon, expert en salut òptima ens convida a compartir i comentar les seves reflexions.

 • Estrès i Ikigai

  Estrès i Ikigai

  El grau d’estrès i ansietat  de la població en general va en augment. Quasi tothom coneix el significat d’atac de pànic que és la culminació d’un alt grau d’ansietat. Segons l’estudi “Percepció i hàbits de la població espanyola al voltant de l’estrès” realitzat en el 2017 pel laboratori Cinfa i avalat per la Societat Espanyola per a l’estudi de l’Ansietat i l’Estrès (SEAS), nou de cada 10 persones a Espanya ha sentit estrès en l’últim any i 4 de cada 10 ha sentit estrès freqüentment o de manera continuada.

   


 • Verd, estrès i ansietat

  Verd, estrès i ansietat

  Quan arriba la primavera, el paisatge mediterrani pateix un canvi: de temperatura, d’hores de llum, d’augment de la verdor, de cants d’ocells, de brunzit d’insectes….Aquesta pàtina de verd en totes les seves varietats cromàtiques (verd clar, fosc, blavós, grisós…), influeix directament en el nostre estat d’ànim.

   

  El verd és símbol de vida, de tot el que creix, és el color de la primavera que vol dir creixement, està vinculat a tot el que és fresc, a l’esperança. L’historiador Plini deia: “el verd alegra la vista sense cansar-la”. Es un color tranquil·litzant.

   


 • Factfulness, angoixa i estrès

  Factfulness, angoixa i estrès

  Hans Rosling, metge suec, investigador i professor en l’àmbit de la salut global, ha escrit conjuntament amb el seu fill i la seva jove el llibre Factfulness amb la intenció de lluitar contra la ignorància de la gent en general sobre la visió del món.

  Factfulness fa referencia a que de tots els fets que passen al món, la nostra atenció filtra i selecciona els més dramàtics i negatius. I el fet de veure sempre totes les coses dolentes, aquest instint de la negativitat, fa que al final estem tots angoixats.


 1 2 3 4 5 ... 13