Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
93 461 31 91 - 606 009 387
93 461 31 91 - 606 009 387

Dr. Holon

El Dr.Holon, expert en salut òptima ens convida a compartir i comentar les seves reflexions.

 • Dr. Holon de maig

  I ara què? Expectatives i realitat

  Venim d’una temporada de més d’un any, d’una situació d’incertesa a causa de les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19. El desconegut, el que és imprevisible és sempre font d’ansietat. El professor de psicologia Yves-Alexandre Thalmann de la Universitat de Friburg diu que la incertesa actua com una lent d’augment dirigida als nostres continguts mentals que ens provoquen ansietat i influeixen de manera negativa en el nostre estat d’ànim. No saber el que ens espera, sovint ens fa imaginar el pitjor i posem la nostra atenció en aquests pensaments i no en altres més positius.
 • Dr. Holon d'abril

  Relacions en temps Covid i estrès

  L’estrès i els problemes formen part de qualsevol relació de parella, en situacions normals. En època de confinament, els problemes s’agreugen per una sèrie de circumstàncies com estar molt temps junts sense espai propi, problemes econòmics que poden acabar comportant violència de gènere, divergències en la por a la malaltia (un té por i l’altre no), manca de contacte amb altres familiars o amics, falta de temps lliure i llibertat per poder ocupar aquests temps amb activitats que ens agraden i ens desestressen i que ara no podem fer, i també excés de comunicació virtual i augment de les addiccions.
 • Dr. Holon de març

  Ja és primavera i seguim confinats i potser estressats

  La segona primavera que ens agafa confinats i molt més cansats després d’un any de pandèmia, de renúncies, d’incerteses, de notícies contradictòries, d’anuncis apocalíptics i de parlar de llums al final del túnel, que sembla molt llarg. I tota aquesta situació acaba causant estrès crònic a moltes persones.

 • Dr. Holon de febrer


  Estrès i fractals

  Fractal ve del llatí “fractus” i vol dir trencat o fracturat, i és un objecte geomètric que la seva estructura bàsica, fragmentada o aparentment irregular, es repeteix a diferents escales.
 • Dr. Holon de gener

  Estem tips i això ens provoca estrès

  I no només estem tips, després de les festes, de torrons i altres gormanderies, sinó que estem tips de la situació pandèmica, de la incertesa, de les notícies contradictòries, d’estar pendent d’avui què diran i com ens afectarà a la nostra vida diària. I per si no n’hi hagués prou, el temps també s’alia provocant nevades i altres inclemències meteorològiques que dificulten també el dia a dia.


 • Dr. Holon de desembre

  Estrès i Coronadal

  El Nadal del 2020 passarà a la història com un dels nadals més estranys, des del segle V quan  els cristians el varen començar a celebrar coincidint amb el solstici d’hivern  a l’hemisferi nord. Temps d’hivern que convida a quedar-se a casa i en família. Darrerament aquestes festes estan agafant un caire molt comercial i comprar i malgastar a vegades és l’objectiu principal.

 1 2 3 4 5 ... 10