Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Dr. Holon

El Dr.Holon, expert en salut òptima ens convida a compartir i comentar les seves reflexions.

 • Por, ansietat i angoixa

  Por, ansietat i angoixa

  Tots hem tingut por alguna vegada, i segurament davant situacions diferents. La foscor quan som petits ens sol causar por i en algunes ocasions també quan som adults. La por és una emoció, un sentiment producte d’una resposta instintiva que no podem controlar. I aquesta resposta és vital, perquè ens permet actuar davant de certes situacions que poden amenaçar la nostra existència.

  La por produeix energia per reaccionar davant amenaces i pot fer que traiem forces immenses i que el cos rendeixi d’una manera poc habitual. La por provoca un comportament similar en sers humans i en els animals: evitar, mirar cap a un altre costat, baixar la mirada, fugir o agafar-se a algú altre per protegir-nos. Aquestes reaccions són instintives i ni les pensem, no les podem controlar.

   


 • Estrès, ecoansietat i canvi climàtic

  Estrès, ecoansietat i canvi climàtic

  El segle XXI ens ha portat una gran preocupació pels impactes del canvi climàtic. Les notícies ens informen de les previsions catastròfiques per la vida en el planeta. Es parla  de la sisena extinció, i el origen és antròpic, és a dir no serà conseqüència d’un meteorit o d’algun fenomen còsmic, sinó  que l’acció humana ha provocat l’escalfament global, la destrucció d’hàbitats, la sobreexplotació del medi, la contaminació....i això ja ha ocasionat l’extinció des de l’any 1500, de 350 espècies de vertebrats terrestres i moltes espècies han reduït, mínim un 25%,la seva població. Els amfibis i els insectes estan patint ja una extinció massiva. I en resum, la crisi climàtica accelerarà la pèrdua de biodiversitat. Sumat a això, els desastres naturals poden afectar a l’agricultura, les infraestructures i l’habitabilitat, la qual cosa pot comportar migracions de la població, epidèmies, augment de la pobresa i per tant problemes en la salut tant física com mental.


 • Estrès o Hygge?

  Estrès o Hygge?

  Practicar hygge és el contrari a estressar-se. És un art de viure, és una filosofia, és un concepte, és un sentiment que permet apreciar els petits moments de la vida diària i aprendre a privilegiar-los donant-nos una sensació de confort i seguretat.


 1 2 3 4 5 ... 14