Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Dr. Holon

El Dr.Holon, expert en salut òptima ens convida a compartir i comentar les seves reflexions.

 • Dr. Holon de novembre

  Dr. Holon de novembre

  Estrès i què passarà demà?

  Això és el que ens preguntem, perquè en una època on les notícies són alarmants i atempten contra la nostra salut, les perspectives de feina, l’estabilitat econòmica i les relacions socials, l’estrès està assegurat perquè és la nostra defensa per a la nostra supervivència.


 • Dr. Holon d'octubre

  Dr. Holon d'octubre

  Estrès i dieta salvatge

  Quan va entrar la Teresa  i em va dir que seguia una dieta salvatge, em vaig témer el pitjor. La tenia per una persona sensata que no jugaria amb la seva salut, i la veritat és que la vaig veure molt bé. Els seu estrès presenta uns nivells molt acceptables, quan normalment tenia uns valors molt elevats.


 • Estrès, món volàtil i diari íntim

  Estrès, món volàtil i diari íntim

  Seguramente lo hemos oído más de una vez. Se habla ahora de mundo volátil para hacer referencia a un mundo que se deshace, que desaparece, tanto en el aspecto político, como social, económico, religioso y cultural. Lo conocido se lo lleva el viento, porque lo que es volátil se evapora fácilmente, es lo suficientemente ligero para ser llevado por el aire y por lo tanto metafóricamente es mutable e inconstante. Lo que era sólido se desvanece. Y aparece el caos que creará algo nuevo pero que es difícil de prever, porque de momento está emergiendo.


 • Riure i estrès

  Riure i estrès

  Des de fa un temps que les notícies del dia a dia no ens donen gaires motius per riure, i vivim en uns moments d’incertesa, inseguretat i por, en més o menys grau, que no ens permeten fer plans de futur amb il·lusió. I tot això ens estressa.

  Ens estressem no només perquè treballem molt, tenim molta activitat, fins i tot falta d’activitat, o ens enfrontem a una amenaça, sinó que ens estressem quan això ho vivim emocionalment com una sobrecàrrega que supera la nostra capacitat de resistència. L’estrès és, en definitiva, diu el doctor Daniel López Rosseti, la noció conscient d’un esforç adaptatiu a les circumstàncies de la vida que es vivencia emocionalment com un patiment. El sinònim d’estrès és sofriment.

  Nombrosos estudis realitzats des del 1980 per neuròlegs, psicòlegs o psiconeuroimmunòlegs com el Dr. Provine o el Dr. L.S. Berk demostren els efectes positius del riure que ens ajuden a gestionar l’estrès i obtenir un major benestar.


 • L’estrès, la por i el Coronavirus

  L’estrès, la por i el Coronavirus

  Qui no ha sentit una mica de por davant aquesta pandèmia del Covid-19 que ens diuen que estem passant? El diccionari ens defineix la por com un torbament de l’ànim, especialment sobtós i fort, en presència d’un perill real o imaginari. La por és una emoció freqüent i la pateixen també els animals i la seva funció és permetre reaccionar davant amenaces a la supervivència.


 • Incertesa i estrès

  Incertesa i estrès

  Portem gran part dels habitants del planeta, quaranta dies confinats, en major o menor grau de restriccions de mobilitat i actuacions a causa de la pandèmia del COVID-19. Durant aquest temps, haurem patit, uns més que altres, pèrdues reals (morts), pèrdues de renúncia a un estatus i pèrdues d’una forma de vida. I com a conseqüència l’impacte econòmic que això ha provocat, està provocant i provocarà acabarà afectant la salut de molts de nosaltres i especialment a la salut mental.


 1 2 3 4 5 ... 9