Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
93 461 31 91 - 606 009 387
93 461 31 91 - 606 009 387

Dr. Holon

El Dr.Holon, expert en salut òptima ens convida a compartir i comentar les seves reflexions.

 • Dr. Holon de juny

  Estrès i píndola de natura

  Avui he receptat una píndola de natura. He d’anar a la farmàcia a buscar-la?, m’ha dit el pacient. No cal.  Es tracta només de passar de 20 a 30 minuts en contacte amb la natura. Pot caminar  o estar assegut o estirat a l’herba, però sense utilitzar telèfons, tauletes, llibres, etc. I m’ha respost: la veritat és que em seria més fàcil prendre, píndoles, una, dues o les que convinguin.
 • Dr. Holon de maig

  Estrès i sistema digestiu

  Segurament hem sentit en aquests últims temps que l’intestí és el segon cervell. De fet, el nostre cervell i el sistema digestiu estan connectats per una xarxa de neurones que passen informació continuada. La quantitat de neurones de l’intestí és com la de la medul·la espinal. I la microbiota intestinal, el conjunt de microorganismes que viuen en el nostre sistema digestiu, influeix en els nivells de serotonina en el nostre cos. La serotonina és el neurotransmissor que regula la sensació de felicitat.

 • Dr. Holon d'abril

  Salut del son i estrès

  Qui no ha passat una nit que li ha costat dormir? O que s’ha despertat a les 3 de la matinada amb els ulls com plats i sense poder tornar a agafar el son?, o que s’ha despertat molt aviat quan encara voldria dormir més? Segurament ha estat perquè se’ns acumulen preocupacions, o hem patit un dia molt estressant, o perquè els veïns han estat de festa tota la nit fent un soroll tremend. Si això ens passa de tant en tant, no és problema, però si ho patim durant un període llarg, com a mínim entre tres i sis mesos, en aquest cas podem dir que tenim insomni.
 • Dr. Holon de març

  Estrés y caída del cabello

  De manera natural, el cabello cae paulatinamente porque se va renovando, pero en situaciones de estrés podemos notar que el cabello cae de forma exagerada. Durante la época de confinamiento por Covid, se han creado situaciones muy estresantes, y una de las consecuencias puede ser la caída del cabello. Por suerte, cuando remite el estrés, el cabello se recupera y en varios meses podemos recuperar el ritmo de caída habitual.
 • Dr. Holon de febrer

  Estrès i llibertat

  La llibertat es defineix com la facultat i dret de les persones per triar de manera responsable la seva pròpia forma d’actuar dins d’una societat.
 • Dr. Holon de gener

  FOMO i estrès

  Es defineix el  FOMO (fear of missing out) com la por a perdre’s alguna cosa important. I això suposa estar sempre en contacte amb els altres de manera digital per saber en tot moment que estan fent. I en lloc de preocupar-nos per seguir la nostra vida, el fet d’estar pendent de la dels altres acaba provocant enveja i baixa autoestima. El FOMO  deriva de la por a l’exclusió i per això es segueix a les xarxes que fan els amics, coneguts i famosos o influencers. A la llarga això genera sentiments de soledat, aïllament , baixa autoestima i tristesa que poden provocar estrès, ansietat, addicció i fins i tot depressió.
 1 2 3 4 5 ... 12