Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
93 461 31 91 - 606 009 387
93 461 31 91 - 606 009 387

Dr. Holon

El Dr.Holon, expert en salut òptima ens convida a compartir i comentar les seves reflexions.

 • Dr. Holon de gener

  Els desitjos estressen?

  Quan comencem l’any, tothom ens desitja el millor i que es compleixi. Els desitjos formen part de les salutacions i moltes vegades diem sort, que vagi bé, bon cap de setmana, bon viatge…
  Però sempre tenim desitjos i especialment quan acaba l’any els recordem o n’afegim de nous. El desig és una font de motivació i ens pot ajudar a evolucionar, però a vegades els desitjos són poc reals, o exagerats o poc factibles i aleshores ens deceben perquè no es fan realitat.
 • Dr. Holon de desembre

  Espècies, Nadal i estrès


  Quan arriben les festes nadalenques, a part de l’estrès que ens poden provocar les reunions familiars, l’excés en els àpats o els regals, les cases poden fer olor de Nadal a causa dels menjars propis de l’època, i especialment en aquests plats es fan servir algunes espècies com el pebre, el clau, la canyella, el gingebre, o la nou moscada entre altres. Les espècies, a més a més d’aportar un sabor i unes olors característiques i molt agradables també són beneficioses per a la salut, i moltes són antiestressants i relaxants, propietats molt necessàries en aquestes dates.
 • Dr. Holon de nov

  Soroll mental i estrès

  Tots en algun moment, i a vegades massa sovint, patim per excés de soroll extern. I això no és una peculiaritat exclusiva dels nostres temps, sinó que ja Juli Cèsar havia promulgat una de les primeres lleis contra el soroll, la que prohibia a Roma circular entre la posta i la sortida del sol. Actualment, el nivell sonor ambiental és tan elevat que pot pertorbar el funcionament del nostre cervell. S’han realitzat diferents estudis a ciutats com Londres, Madrid o Amsterdam i s’ha demostrat la relació entre l’exposició al soroll i el descens del rendiment escolar, així com un augment simultani del risc de dislèxia.
 • Dr. Holon d'octubre

  Dolor i estrès

  Tots en algun moment de la vida hem patit algun dolor. De tipus físic, un mal de queixal, de cap, d’un cop… o de tipus mental i emocional com les pèrdues de tota mena. El dolor és una experiència sensorial i emocional desagradable, que poden experimentar tots aquells sers vius que tenen un sistema nerviós central.
 • Dr. Holon de setembre

  Tornada i estrès

  Potser alguns encara esteu de vacances, o estan pendents de fer, potser feu vacances tot l’any o no en feu mai, però sigui com sigui, el setembre en el món occidental és el mes en què tots tornem a agafar el ritme. Hi ha més moviment al carrer, més activitats lúdiques o no, les escoles es tornen a posar en marxa i això genera també una sèrie d’activitats extraescolars, i en general, hi ha una planificació del temps més regulada.
 • Dr. Holon de juliol

  Calor, ansietat i estrès


  La calor pot provocar ansietat i estrès? És una pregunta que ens podem fer quan arriba l’estiu i les temperatures altes pròpies d’aquesta estació de l’any.
 1 2 3 4 5 ... 15