Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
93 461 31 91 - 606 009 387
93 461 31 91 - 606 009 387

Dr. Holon

El Dr.Holon, expert en salut òptima ens convida a compartir i comentar les seves reflexions.

 • Dr. Holon de novembre

  Rutina i estrès

  En general tots tenim les nostres rutines. La rutina ens estressa o desestressa?
  De manera natural les rutines redueixen l’estrès perquè et donen control sobre què fas i s’activa el sistema nerviós parasimpàtic que ens proporciona relaxació.
 • Dr. Holon d'octubre

  Estic estressat o fastiguejat?

  Últimament s’ha banalitzat molt el terme estrès. S’associa a qualsevol estat d’ànim que ens fa sentir malament, i sobretot nerviosos o sense ganes de fer res. Quan sentim malestar, és fàcil dir estic estressat, però sabem que estem estressats quan les demandes superen les nostres capacitats i ens sentim sobrepassats, que no donem l’abast, que no tenim temps i que no rendim.
 • Dr. Holon de setembre

  Decisions i estrès

  Tornem de vacances, si les hem pogut fer, i aquest període en el qual aparquem les decisions, i que ho deixem tot per a més endavant, l’aprofitem per cuidar-nos, per tenir noves experiències, per viatjar, o per retrobar-nos amb amics i coneguts.

  Però tot s’acaba i hem de reprendre la nostra vida habitual i aquí és quan comença la carrera de prendre decisions una darrera l’altra. Ens emportarem el dinar a la feina o anirem a un restaurant?, ens apuntarem al gimnàs?, anirem a fer ioga?, la nena farà judo?, el nen música?, hem de pintar el pis? I això són decisions poc transcendents , però n’hi ha d’altres més complicades, he de trencar amb la meva parella?, he de canviar de feina?, he de canviar de pis?, o he de canviar de vida?
 • Dr. Holon de juliol

  Immediatesa i estrès

  La revolució tecnològica de la comunicació ens ha submergit en l’era de la immediatesa. Vivim en una època en què la majoria tenim una cosa en comú: la manca de temps. Sovint aquesta sensació que ens falta temps, ens fa viure en una situació constant d’urgència, tot s’ha de fer ara, o ja era per ahir i això ens acaba creant una sensació d’asfíxia i un sentiment d’insatisfacció permanent. Aquesta pressió ens pot acabar provocant un estrès crònic.
 • Dr. Holon de juny

  Estrès i píndola de natura

  Avui he receptat una píndola de natura. He d’anar a la farmàcia a buscar-la?, m’ha dit el pacient. No cal.  Es tracta només de passar de 20 a 30 minuts en contacte amb la natura. Pot caminar  o estar assegut o estirat a l’herba, però sense utilitzar telèfons, tauletes, llibres, etc. I m’ha respost: la veritat és que em seria més fàcil prendre, píndoles, una, dues o les que convinguin.
 • Dr. Holon de maig

  Estrès i sistema digestiu

  Segurament hem sentit en aquests últims temps que l’intestí és el segon cervell. De fet, el nostre cervell i el sistema digestiu estan connectats per una xarxa de neurones que passen informació continuada. La quantitat de neurones de l’intestí és com la de la medul·la espinal. I la microbiota intestinal, el conjunt de microorganismes que viuen en el nostre sistema digestiu, influeix en els nivells de serotonina en el nostre cos. La serotonina és el neurotransmissor que regula la sensació de felicitat.

 1 2 3 4 5 ... 12