Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
93 461 31 91 - 606 009 387
93 461 31 91 - 606 009 387

Dr. Holon

El Dr.Holon, expert en salut òptima ens convida a compartir i comentar les seves reflexions.

 • Dr. Holon de setembre

  Estrès i agraïment

  Potser hem tingut un dia una mica estressant però així i tot segur que podem trobar motius per estar agraïts. Si entrenem la ment per això, segurament serem més feliços i patirem menys depressions, addiccions i desgast laboral (burnout) diu la psicòloga Corinna Hartmann.

  La gratitud es defineix com un sentiment positiu que experimenta la persona que ha rebut un bé o un favor d'una altra persona.
 • Dr. Holon de juny

  Estiu i estrès

  L’estiu en l’hemisferi nord es correspon als mesos de juliol i agost, final de juny i part de setembre. Al començament és quan els dies són més llargs i les nits més curtes, i també és l’època de l’any de més calor. Estiu ve del llatí “aestas” que vol dir, bullir. Les altes temperatures provoquen esgotament corporal, necessitat de descansar i poques ganes de treballar. L’estiu s’associa a vacances i oci, i es busca la diversió i l’alegria.

  Aquest any, més que mai, després de més d’un any de confinament, on hem tingut poques alegries, s’espera l’estiu amb ganes, però també amb una mica de por. Podem anar sense mascareta? Ens atrevirem a viatjar? En el fons tot i estar vacunats, no les tenim totes. Segurament serà un estiu estrany, però les ganes de canviar d’escenari hi són. Potser no anirem tan lluny, però farem escapades al mar o a la muntanya per veure altres paisatges que no els associem als mesos del confinament més dur.

  Però tot i ser una època de vacances, de relaxament, no deixa de ser un canvi de les nostres rutines habituals, i tot canvi pot provocar estrès. Com cada estiu, apareixen les vacances escolars, la jornada laboral reduïda i la planificació d’aquest temps d’oci. L’estrès és la reacció natural de l’organisme per adaptar-se a noves situacions, per tant podem patir estrès estival.
 • Dr. Holon de maig

  I ara què? Expectatives i realitat

  Venim d’una temporada de més d’un any, d’una situació d’incertesa a causa de les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19. El desconegut, el que és imprevisible és sempre font d’ansietat. El professor de psicologia Yves-Alexandre Thalmann de la Universitat de Friburg diu que la incertesa actua com una lent d’augment dirigida als nostres continguts mentals que ens provoquen ansietat i influeixen de manera negativa en el nostre estat d’ànim. No saber el que ens espera, sovint ens fa imaginar el pitjor i posem la nostra atenció en aquests pensaments i no en altres més positius.
 • Dr. Holon d'abril

  Relacions en temps Covid i estrès

  L’estrès i els problemes formen part de qualsevol relació de parella, en situacions normals. En època de confinament, els problemes s’agreugen per una sèrie de circumstàncies com estar molt temps junts sense espai propi, problemes econòmics que poden acabar comportant violència de gènere, divergències en la por a la malaltia (un té por i l’altre no), manca de contacte amb altres familiars o amics, falta de temps lliure i llibertat per poder ocupar aquests temps amb activitats que ens agraden i ens desestressen i que ara no podem fer, i també excés de comunicació virtual i augment de les addiccions.
 • Dr. Holon de març

  Ja és primavera i seguim confinats i potser estressats

  La segona primavera que ens agafa confinats i molt més cansats després d’un any de pandèmia, de renúncies, d’incerteses, de notícies contradictòries, d’anuncis apocalíptics i de parlar de llums al final del túnel, que sembla molt llarg. I tota aquesta situació acaba causant estrès crònic a moltes persones.

 • Dr. Holon de febrer


  Estrès i fractals

  Fractal ve del llatí “fractus” i vol dir trencat o fracturat, i és un objecte geomètric que la seva estructura bàsica, fragmentada o aparentment irregular, es repeteix a diferents escales.
 1 2 3 4 5 ... 10