Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Tractament de l’estrès i com combatre l’ansietat

Vivim en un món accelerat i canviant en el que segurament no podem evitar l’estrès. Si aquest es perllonga en el temps podem acabar patint estrès crònic. A l’Institut de l’estrès estem especialitzats en tractar l’estrès i les seves conseqüències, així com en proporcionar eines i estratègies per prevenir-lo i gestionar-lo adequadament.

Descobreix com combatre l’estrès

Des del 2007 a l’IDE, Institut de l’estrès, t’ensenyem com combatre l’estrès

La denominació d’estrès a un trastorn fisiològic va aparèixer als diccionaris a meitat del s. XX i s’ha popularitzat ràpidament. Procedeix de l’anglès stress (pressió).

L’estrès no només ens fa sentir malament mentre el patim sinó que pot ocasionar moltes malalties anomenades psicosomàtiques. Són malalties d’origen mental que es manifesten de forma física en el nostre cos (somàtica), pot ser dolor per contractura muscular tensional, mal de cap o trastorns intestinals entre d’altres. L’estrès crònic també ens pot provocar crisi d’ansietat.

L’estrès és una resposta natural a agressions externes que es resolen fugint o agredint. És una reacció de supervivència i per això el nostre cos allibera una sèrie de substàncies, que l’ajudaran a atacar o fugir, resposta comú en tots els animals. Si durant una situació d’estrès no fugim ni ataquem, la resposta de l’organisme és la mateixa, però les substàncies elaborades per respondre no han estat eliminades de forma natural, per tant , continuen estant en el nostre cos provocant una sèrie d’alteracions que a la llarga poden ser negatives per a la nostra salut.

com combatre l’estrès

Probablement la nostra situació laboral, social, econòmica i familiar no ens permet fugir de determinats ambients estressants i tampoc culturalment és correcte atacar fisicament.

En una situació continuada d’estrès, es el cas de l’estrès crònic, el nostre cos i ment es poden veure afectats per diverses malalties que es manifesten amb símptomes físics i mentals (dolors osteo-musculars, pèrdua de memòria, manca de concentració, ansietat...). Per evitar aquestes conseqüències hem de tractar i gestionar adequadament l’estrès.

Vivim en un món accelerat i canviant en el que segurament no podem evitar l’estrès. Si aquest es perllonga en el temps podem acabar patint estrès crònic. A l’Institut de l’estrès estem especialitzats en tractar l’estrès i les seves conseqüències, així com en proporcionar eines i estratègies per prevenir-lo i gestionar-lo adequadament.

ACTUALITAT I TALLERS

 • Javi Márquez ens visita a l'IDE

  Javi Márquez ens visita a l'IDE


  En Javi Márquez és un futbolista professional, actual jugador del Nàstic de Tarragona.

  Dia: Dimarts 18 de juny 2019

  Hora: 17.30h

  Xerrada Gratuïta!


 • Rutes antiestrès (passeig conscient en espais naturals)

  Rutes antiestrès (passeig conscient en espais naturals)


  La vida diària és sovint estressant: ritme frenètic, preocupacions...i en espais generalment molt artificials que ens desconnecten de la natura que és el nostre mitjà innat.

  Durant la ruta practicarem algunes tècniques:

  -Per a connectar amb el nostre ésser, amb la nostra essència.
  -Per a desenvolupar la plena consciència.

  Aquestes tècniques ens seran útils en el nostre dia a dia.
  Les rutes antiestrés són una ocasió per a cuidar cos i ment com un tot, i això és un luxe que ens el podem regalar perquè ens el mereixem.


 • Espai de criança (xerrada informativa gratuïta)

  Espai de criança (xerrada informativa gratuïta)


  A IDE obrim un espai de criança per acompanyar les mares, pares i famílies recent nascudes. Un espai d'intimitat i recolçament per a una faceta del cicle vital que demana molta dedicació i recursos per afrontar els moments difícils i estresants que poden apareixer durant el postpart i la criança, està especialmente dirigit a persones que vulguin tenir  un soport de grup amb altres mares i/pares, des de l'àmbit emocional i afectiu… que vulguin disfrutar amb alegría aquest moment preciós.

   
  Xerrada informativa gratuïta 


  Dia: Dimecres 12 de juny 2019

  Hora: 11.30h

  Acompanya: Brenda Torres (psicòloga i psicoterapeuta especialista en criança ecològica i prevenció psicosocial)