Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
93 461 31 91 - 606 009 387
93 461 31 91 - 606 009 387

Tractament de l’estrès i l’ansietat a Barcelona

Vivim en un món accelerat i canviant en el que segurament no podem evitar l’estrès. Si aquest es perllonga en el temps podem acabar patint estrès crònic. Al nostre Institut de l’estrès a Sant Andreu estem especialitzats en tractar l’estrès i les seves conseqüències, així com en proporcionar eines i estratègies per prevenir-lo i gestionar-lo adequadament.

Descobreix com combatre l’estrès

Des del 2007 a l’IDE, Institut de l’estrès, t’ensenyem com combatre l’estrès

La denominació d’estrès a un trastorn fisiològic va aparèixer als diccionaris a meitat del s. XX i s’ha popularitzat ràpidament. Procedeix de l’anglès stress (pressió).

L’estrès no només ens fa sentir malament mentre el patim sinó que pot ocasionar moltes malalties anomenades psicosomàtiques. Són malalties d’origen mental que es manifesten de forma física en el nostre cos (somàtica), pot ser dolor per contractura muscular tensional, mal de cap o trastorns intestinals entre d’altres. L’estrès crònic també ens pot provocar crisi d’ansietat.

L’estrès és una resposta natural a agressions externes que es resolen fugint o agredint. És una reacció de supervivència i per això el nostre cos allibera una sèrie de substàncies, que l’ajudaran a atacar o fugir, resposta comú en tots els animals. Si durant una situació d’estrès no fugim ni ataquem, la resposta de l’organisme és la mateixa, però les substàncies elaborades per respondre no han estat eliminades de forma natural, per tant , continuen estant en el nostre cos provocant una sèrie d’alteracions que a la llarga poden ser negatives per a la nostra salut.

com combatre l’estrès

Probablement la nostra situació laboral, social, econòmica i familiar no ens permet fugir de determinats ambients estressants i tampoc culturalment és correcte atacar fisicament.

En una situació continuada d’estrès, es el cas de l’estrès crònic, el nostre cos i ment es poden veure afectats per diverses malalties que es manifesten amb símptomes físics i mentals (dolors osteo-musculars, pèrdua de memòria, manca de concentració, ansietat...). Per evitar aquestes conseqüències hem de tractar i gestionar adequadament l’estrès.

Vivim en un món accelerat i canviant en el que segurament no podem evitar l’estrès. Si aquest es perllonga en el temps podem acabar patint estrès crònic. A l’Institut de l’estrès estem especialitzats en tractar l’estrès i les seves conseqüències, així com en proporcionar eines i estratègies per prevenir-lo i gestionar-lo adequadament.

ACTUALITAT, TALLERS I ARTICLES

 • TANCAT PER VACANCES DE L'1 AL 28 D'AGOST INCLÒS.
 • Píndola desestressant per l'ansietat

  Píndola desestressant per l'ansietat

  Perquè tot el que passa al cos repercuteix en la ment i viceversa:

  En les sessions de gestió de l'estrès i l'ansietat aprendrem eines, que des del mental, el físic i el respiratori, ens ajudin a l'alliberament i descàrrega de l'estrès i l'ansietat.

  Portarem a terme una pràctica vivencial en la qual aplicarem aquestes eines i que serà lliurada en format paper per poder-la practicar a casa. A més comentarem i aprendrem pautes d'observació i recursos de REGULACIÓ que poden servir-nos per a una resiliència, prevenció o actuació en cas de necessitat i de com podem integrar-les en el nostre dia a dia.


 • Píndola desestressant per a l'insomni

  Píndola desestressant per a l'insomni

  Si pateixes insomni, bruxisme, ansietat, son no reparador....

  Sessió eminentment pràctica de tècniques de relaxació profunda enfocades a afavorir la son i el descans.

  Es lliurarà la pràctica per realitzar a casa.

  Aprendrem recursos i eines que ens ajudin a relaxar el nostre sistema i a preparar-nos al llarg del dia i les hores prèvies cap a una bona qualitat del descans.