Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Tractament de l’estrès i com combatre l’ansietat

Vivim en un món accelerat i canviant en el que segurament no podem evitar l’estrès. Si aquest es perllonga en el temps podem acabar patint estrès crònic. A l’Institut de l’estrès estem especialitzats en tractar l’estrès i les seves conseqüències, així com en proporcionar eines i estratègies per prevenir-lo i gestionar-lo adequadament.

Descobreix com combatre l’estrès

Des del 2007 a l’IDE, Institut de l’estrès, t’ensenyem com combatre l’estrès

La denominació d’estrès a un trastorn fisiològic va aparèixer als diccionaris a meitat del s. XX i s’ha popularitzat ràpidament. Procedeix de l’anglès stress (pressió).

L’estrès no només ens fa sentir malament mentre el patim sinó que pot ocasionar moltes malalties anomenades psicosomàtiques. Són malalties d’origen mental que es manifesten de forma física en el nostre cos (somàtica), pot ser dolor per contractura muscular tensional, mal de cap o trastorns intestinals entre d’altres. L’estrès crònic també ens pot provocar crisi d’ansietat.

L’estrès és una resposta natural a agressions externes que es resolen fugint o agredint. És una reacció de supervivència i per això el nostre cos allibera una sèrie de substàncies, que l’ajudaran a atacar o fugir, resposta comú en tots els animals. Si durant una situació d’estrès no fugim ni ataquem, la resposta de l’organisme és la mateixa, però les substàncies elaborades per respondre no han estat eliminades de forma natural, per tant , continuen estant en el nostre cos provocant una sèrie d’alteracions que a la llarga poden ser negatives per a la nostra salut.

com combatre l’estrès

Probablement la nostra situació laboral, social, econòmica i familiar no ens permet fugir de determinats ambients estressants i tampoc culturalment és correcte atacar fisicament.

En una situació continuada d’estrès, es el cas de l’estrès crònic, el nostre cos i ment es poden veure afectats per diverses malalties que es manifesten amb símptomes físics i mentals (dolors osteo-musculars, pèrdua de memòria, manca de concentració, ansietat...). Per evitar aquestes conseqüències hem de tractar i gestionar adequadament l’estrès.

Vivim en un món accelerat i canviant en el que segurament no podem evitar l’estrès. Si aquest es perllonga en el temps podem acabar patint estrès crònic. A l’Institut de l’estrès estem especialitzats en tractar l’estrès i les seves conseqüències, així com en proporcionar eines i estratègies per prevenir-lo i gestionar-lo adequadament.

ACTUALITAT I TALLERS

 • IOGA NIDRA

  IOGA NIDRA


  El ioga Nidra, es una tècnica amb la que aprendrem a relaxar-nos de forma conscient.
  Es fa en un espai de silenci i calma amb el cos còmodament estirat.
  Es una pràctica físicament passiva, però de consciència activa.
  Per mitja de instruccions sistemàtiques i de forma gradual, aconseguirem desconnectar dels estímuls externs  aconseguint el “silenci intern”.


  Dia: Dijous 25 de  juliol 2019

  Hora: 11.00h (millor hora recomanada)

  Preu: 10 euros

  A càrreg de  Roopali (profesora nadiva de la Índia) i Alberto Tanmay • Sessió gratuïta de ball antiestrès

  Sessió gratuïta de ball antiestrès


  Sabies que el ball és una de les millors teràpies estrès?

  Apuntat't a la  sessió gratuïta que farem  aquest mes de juliol de 2019

  Dies i hores:  Dijous 11 de juliol a les 18.00 h
                        Dijous, 11 de juliol, a les 19.30 h 

                        Dimarts, 16 de juliol, a les 11.00 h

  Per a totes les edats!
  Nens a partir dels 8 anys i han d'anar acompanyats per un adult.

  Professional: Alex Trotzig


 • Javi Márquez ens visita a l'IDE

  Javi Márquez ens visita a l'IDE


  En Javi Márquez és un futbolista professional, actual jugador del Nàstic de Tarragona.

  Dia: Dimarts 18 de juny 2019

  Hora: 17.30h

  Xerrada Gratuïta!