Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Estrès i vacances conscients

19-07-2019

Estrès i vacances conscients

Aquest tipus de turisme que s’inclou dins la cultura o moviment slow, la de la lentitud,( slow food,  slow life...), consisteix en no voler veure-ho tot, ni fer-ho tot, sinó que consisteix en no moure’s en excés i si, en conèixer més i millor els llocs que es visiten. Es tracta no d’estar obsessionat en seguir el programa, sinó de viure feliçment cada moment del dia. El temps l’ocuparem en estar i viure i descansarem de les tensions, de les rutines de la vida diària. Oblidem despertadors, llistes interminables de coses per fer, agendes...i deixem-nos portar pel dia a dia i per fer alló que ens vingui de gust, en funció del lloc on estem.

 

El turisme slow es una alternativa a les vacances massificades, és una manera més relaxada de viatjar o de passar uns dies. Es reivindiquen els ritmes vitals lents per augmentar la consciència i el valor de cada moment. No es tracta de veure Europa en 15 dies, ni d’anar a llocs on hi va tothom, perquè allà patirem cues per dinar, per comprar, per visitar, fins i tot per passejar...

 

Viatjar a poc a poc, sense presses,  entrant en contacte i relacionant-nos amb la comunitat local, no anant a ritme frenètic d’una reserva de turisme a una altra, és una filosofia de viatge, que ve de quan la velocitat dels transports no era tan ràpida i viatjar requeria un temps. Les inclemències meteorològiques podien suposar un retard considerable, la disponibilitat de llocs per pernoctar era minsa i el contacte amb la cultura local era inevitable. Les experiències d’aquests viatges no deixaven indiferent.

 

Qui practica el turisme slow, un nou concepte de qualitat en viatges, també consumeix preferentment productes naturals i de proximitat, i es minimitza l’ús de transports contaminants. En disposar de més temps per fer-ho tot, els cinc sentits els tindrem molt receptius, i captarem textures, olors i sabors a més de formes, colors i sons i d’una manera molt més intensa. Si no tenim pressa, podrem entretenir-nos en aquestes percepcions i en jugar tranquil·lament amb els nostres fills, en comentar amb la nostra parella o els companys de viatge,  les sensacions que sentim i no ens sabrà greu allargar una estona més el que estem fent si ens ho estem passant bé.

 

Tant si tenim una setmana o un mes, si practiquem el turisme conscient, ens cundirà més el temps, acumularem experiències inoblidables, i el nostre cos i ment es relaxarà, i ben segur que tornarem més tranquils, desestressats i renovats.

 

Bon estiu!