Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
93 461 31 91 - 606 009 387
93 461 31 91 - 606 009 387

Estrès i decreixement

24-01-2019

Estrès i decreixement

Vivim en una societat on el consumisme per alguns és un valor, és el creixement per antonomàsia, però aquest ritme vertiginós no està a l’abast de tots, i crea moltes desigualtats, i moltes necessitats fictícies, que el que faran segurament és crear molta inseguretat perquè igual no les podem assolir, i això donarà lloc a molta insatisfacció i estrès.

Un bon propòsit d’any és plantejar-nos un decreixement en l’adquisició de bens materials  i un creixement en valors fonamentals centrats en les nostres relacions de parella, familiars, socials, laborals, en gestionar bé el nostre temps de manera que en disposem per relacionar-nos, per compartir, per treballar, per realitzar activitats pro socials, per aprendre, i per al nostre gaudi personal.

 

El consum ve incitat per les marques, que saben com arribar a les nostres emocions i a les nostres insatisfaccions personals. I així acabem  comprant per emmascarar les nostres mancances, els nostres estats d’ànim desagradables, problemes o inquietuds, i això ens pot donar una satisfacció momentània, que durarà poc i haurem de seguir comprant i arribarem a ser consumistes inconscients i estressats. Com una noia, que a la consulta, em deia escandalitzada d’ella mateixa, que havia trobat al seu armari dues peces de roba, que no recordava ni que les tenia i que encara tenien l’etiqueta posada. No les havia ni estrenat. I això passa en tots els àmbits tant a nivell de productes destinat a la cura personal com  de la llar o tecnològics.

 

Si volem no augmentar el nostre grau d’estrès, no afegim les pressions de les despeses supèrflues, que ens faran arribar a final de mes endeutats, que ens ompliran la casa d’objectes que causaran desordre i per tant consum de temps en ordenar o per trobar el que de veritat necessitem.

 

Un consum conscient i responsable, ens donarà satisfacció a nosaltres mateixos, serà bo per als altres i per la salut planetària i sobretot ens donarà temps per reflexionar sobre la nostra pròpia vida i necessitats personals, recordant que a la vida és important el que som, no el que tenim, i com diu la saviesa popular, el més ric és el que menys necessita.

 

 

 • Centrar-se en l'aquí i l'ara

  Centrar-se en l'aquí i l'ara

  Escoltar o llegir notícies pot ser una font d’estrès i ansietat. Que si el Fòrum Econòmic Mundial de Davos parla de la quarta revolució industrial que fent ús de la robòtica i la intel·ligència artificial podria fer desaparèixer les persones de l’activitat productiva, o bé que l’Organització Mundial de la Salut ha declarat emergència mundial el brot pel virus Zika que es transmet per un mosquit, a més de les guerres a diferents parts del món, dels maltractes i assassinats, de les catàstrofes originades pel canvi climàtic…


 • Sobrediagnòstic i estrès

  Sobrediagnòstic i estrès

  És convenient recordar, que uns bons hàbits en el nostre estil de vida (alimentació, activitat física, relacions socials i personals satisfactòries) i l’adquisició de tècniques per gestionar l’estrès, ens poden ajudar molt més a gaudir d’un bon estat de salut que un sobrediagnòstic.


 • Vacances ingènues sense estrès ni ansietat

  Vacances ingènues sense estrès ni ansietat

  Se suposa que les vacances són per descansar, desconnectar, desestressar-nos i tornar nous a punt per reemprendre la nostra vida diària. Per això proposo unes vacances ingènues. Segons el diccionari ingenu és la condició de persona lliure. Indica presència de sinceritat, innocència, senzillesa, absència de sofisticació i de malícia.