Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Adolescència i autoestima

09-04-2019

Adolescència i autoestima
Día: Dilluns 6 de maig 2019

Hora: 20.10h

Preu: 10 euros

TALLER ESPECIAL PARES.


Dels 10 als 21 anys es fa el trànsit de la infància a l’edat adulta. Durant aquest procés evolutiu es produeixen canvis en el desenvolupament físic, cognitiu-intel·lectual, afectiu i social. Es va adquirint més autonomia i pensaments i opinions pròpies. Per aconseguir-ho és fonamental tenir un bon nivell d’autoestima.

 

En aquesta etapa l’adolescent intenta buscar la seva pròpia identitat, i es generen dubtes, desequilibris, i sobretot reptes. És un procés únic en cada persona i es produeix en els diferents espais (familiars, escolars, al carrer, en els mitjans de comunicació...)

 

Els adolescents necessiten autoafirmar-se, valorar les seves capacitats, establir límits, sentir-se acceptats, i han de prendre decisions i tenir responsabilitat. És una època de molt estrès, perquè a vegades les demandes superen les pròpies capacitats i més en el món actual, on tot ha de ser immediat i intens. I els pares i mares, familiars, professors i professores, amics, com podem ajudar als joves que es troben en aquest cicle vital?

 

Els canvis a nivell físic que es produeixen , i el desenvolupament intel·lectual i afectiu, incideixen molt directament a l’autoestima.

 

La visió que cadascú té de les pròpies habilitats, característiques i qualitats crea l’autoestima que és com ens sentim amb nosaltres mateixos. L’autoestima implica ser respectuós amb un mateix i amb els altres.

 

L’autoestima es pot potenciar enfortint vincles afectius amb un mateix i amb els altres, valorant-se com a persona amb els defectes i virtuts pròpies, sentint el reconeixement dels altres (família, companys, amics....), fugint del perfeccionisme, adquirint una actitud positiva davant els reptes i aprenent a comunicar-se de manera assertiva.

 

Plantejar objectius realistes, aprendre a acceptar les crítiques constructives, ser flexible davant diferents punts de vista i aprendre a gestionar bé el  temps ajuda a tenir l’autoestima equilibrada. I en aquesta etapa tan decisiva a la vida com és l’adolescència tenir cura de l’autoestima és fonamental per arribar a ser un adult feliç.