Sobrediagnòstic i estrès
13-02-2017
Notícies relacionades
-
L’estrès, la por i el Coronavirus
Qui no ha sentit una mica de por davant aquesta pandèmia del Covid-19 que ens diuen que estem passant? El diccionari ens defineix la por com un torbament de l’ànim, especialment sobtós i fort, en presència d’un perill real o imaginari. La por és una emoció freqüent i la pateixen també els animals i la seva funció és permetre reaccionar davant amenaces a la supervivència.
-
Riure i estrès
Des de fa un temps que les notícies del dia a dia no ens donen gaires motius per riure, i vivim en uns moments d’incertesa, inseguretat i por, en més o menys grau, que no ens permeten fer plans de futur amb il·lusió. I tot això ens estressa.
Ens estressem no només perquè treballem molt, tenim molta activitat, fins i tot falta d’activitat, o ens enfrontem a una amenaça, sinó que ens estressem quan això ho vivim emocionalment com una sobrecàrrega que supera la nostra capacitat de resistència. L’estrès és, en definitiva, diu el doctor Daniel López Rosseti, la noció conscient d’un esforç adaptatiu a les circumstàncies de la vida que es vivencia emocionalment com un patiment. El sinònim d’estrès és sofriment.
Nombrosos estudis realitzats des del 1980 per neuròlegs, psicòlegs o psiconeuroimmunòlegs com el Dr. Provine o el Dr. L.S. Berk demostren els efectes positius del riure que ens ajuden a gestionar l’estrès i obtenir un major benestar.
-
Plantes adaptògenes per a l’estrès
Comencem l’any amb noves expectatives però també a vegades amb el cansament d’aquests dies tan intensos emocionalment i físicament. Pot ser que un dels propòsits del 2020 sigui no anar tan estressats, però probablement quan tornem a agafar el ritme, vindran les presses i difícilment podrem canviar d’un dia per un altre el nostre estil de vida.