Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
93 461 31 91 - 606 009 387
93 461 31 91 - 606 009 387

Mel, ansietat i estrès

22-11-2016

Va caure a les meves mans un antic llibret de l’Institut de Trofoteràpia de Barcelona, escrit pel Professor Capo, des de la barraca 653 del camp de concentració Argelés-sur-Mer, a França, a l’abril del 1941.

La trofoteràpia, és curar amb els aliments. El Professor Capo ens explica que la fruita i la mel és l’alimentació natural de l’espècie humana i ha estat el primer edulcorant universal.

Actualment se sap que la mel és un prebiòtic ric en oligosacàrids que augmenten la microbiota intestinal, abans dita flora bacteriana, de manera natural. Prenent mel millorem la salut digestiva, reforcem el sistema immunitari i podem també millorar el nostre estat d’ànim, perquè del 80 al 90% de la serotonina es produeix  en el tracte gastro-intestinal. La serotonina és un neurotransmisor fonamental pel bon funcionament del sistema nerviós central i és el responsable de mantenir en equilibri  el nostre estat d’ànim. Per aquest motiu, popularment, la serotonina es coneix com l’hormona de la felicitat i el benestar.

Per la seva riquesa en sucres la mel té un efecte lleugerament sedant, útil en casos d’estrès, ansietat, insomni... La mel es pot combinar amb aigua, i tenim l’hidromel, amb llimona, i és la citromel, amb prunes, la prunamel i fins i tot amb síndria i s’anomena curcumel.

La mel segons el seu origen i depenent de les flors de les que xuclen el nèctar les abelles per fabricar la mel, s’anomena de milflors, de taronger, de romaní, de farigola, d’eucaliptus... i també n’hi ha de llimona que és més clara i té propietats relaxants indicada per a l’insomni i els que pateixen estrès.

La dita popular ens recorda que: Aire, mel i llimona, poca feina al metge dóna.
 
 • Incertesa i estrès

  Incertesa i estrès

  Portem gran part dels habitants del planeta, quaranta dies confinats, en major o menor grau de restriccions de mobilitat i actuacions a causa de la pandèmia del COVID-19. Durant aquest temps, haurem patit, uns més que altres, pèrdues reals (morts), pèrdues de renúncia a un estatus i pèrdues d’una forma de vida. I com a conseqüència l’impacte econòmic que això ha provocat, està provocant i provocarà acabarà afectant la salut de molts de nosaltres i especialment a la salut mental.


 • Dr. Holon d'octubre

  Dr. Holon d'octubre

  Estrès i dieta salvatge

  Quan va entrar la Teresa  i em va dir que seguia una dieta salvatge, em vaig témer el pitjor. La tenia per una persona sensata que no jugaria amb la seva salut, i la veritat és que la vaig veure molt bé. Els seu estrès presenta uns nivells molt acceptables, quan normalment tenia uns valors molt elevats.


 • Tecnoestrès i Phubbing

  Tecnoestrès i Phubbing


  Qui no s’ha estressat en una reunió laboral, familiar o amb amics al patir phubbing?