Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Tractament de l’estrès i com combatre l’ansietat

Vivim en un món accelerat i canviant en el que segurament no podem evitar l’estrès. Si aquest es perllonga en el temps podem acabar patint estrès crònic. A l’Institut de l’estrès estem especialitzats en tractar l’estrès i les seves conseqüències, així com en proporcionar eines i estratègies per prevenir-lo i gestionar-lo adequadament.

Descobreix com combatre l’estrès

Des del 2007 a l’IDE, Institut de l’estrès, t’ensenyem com combatre l’estrès

La denominació d’estrès a un trastorn fisiològic va aparèixer als diccionaris a meitat del s. XX i s’ha popularitzat ràpidament. Procedeix de l’anglès stress (pressió).

L’estrès no només ens fa sentir malament mentre el patim sinó que pot ocasionar moltes malalties anomenades psicosomàtiques. Són malalties d’origen mental que es manifesten de forma física en el nostre cos (somàtica), pot ser dolor per contractura muscular tensional, mal de cap o trastorns intestinals entre d’altres. L’estrès crònic també ens pot provocar crisi d’ansietat.

L’estrès és una resposta natural a agressions externes que es resolen fugint o agredint. És una reacció de supervivència i per això el nostre cos allibera una sèrie de substàncies, que l’ajudaran a atacar o fugir, resposta comú en tots els animals. Si durant una situació d’estrès no fugim ni ataquem, la resposta de l’organisme és la mateixa, però les substàncies elaborades per respondre no han estat eliminades de forma natural, per tant , continuen estant en el nostre cos provocant una sèrie d’alteracions que a la llarga poden ser negatives per a la nostra salut.

com combatre l’estrès

Probablement la nostra situació laboral, social, econòmica i familiar no ens permet fugir de determinats ambients estressants i tampoc culturalment és correcte atacar fisicament.

En una situació continuada d’estrès, es el cas de l’estrès crònic, el nostre cos i ment es poden veure afectats per diverses malalties que es manifesten amb símptomes físics i mentals (dolors osteo-musculars, pèrdua de memòria, manca de concentració, ansietat...). Per evitar aquestes conseqüències hem de tractar i gestionar adequadament l’estrès.

Vivim en un món accelerat i canviant en el que segurament no podem evitar l’estrès. Si aquest es perllonga en el temps podem acabar patint estrès crònic. A l’Institut de l’estrès estem especialitzats en tractar l’estrès i les seves conseqüències, així com en proporcionar eines i estratègies per prevenir-lo i gestionar-lo adequadament.

ACTUALITAT I TALLERS

 • Adolescència i autoestima

  Adolescència i autoestima


  Día: Dilluns 6 de maig 2019

  Hora: 20.10h

  Preu: 10 euros

  TALLER ESPECIAL PARES.


  Dels 10 als 21 anys es fa el trànsit de la infància a l’edat adulta. Durant aquest procés evolutiu es produeixen canvis en el desenvolupament físic, cognitiu-intel·lectual, afectiu i social. Es va adquirint més autonomia i pensaments i opinions pròpies. Per aconseguir-ho és fonamental tenir un bon nivell d’autoestima.

   

  En aquesta etapa l’adolescent intenta buscar la seva pròpia identitat, i es generen dubtes, desequilibris, i sobretot reptes. És un procés únic en cada persona i es produeix en els diferents espais (familiars, escolars, al carrer, en els mitjans de comunicació...)

   


 • Taller de la veu

  Taller de la veu


  La veu és el so que es produeix quan l'aire és expulsat per la laringe i fa que les cordes vocals vibrin. Una certa qualitat, timbre i/o intensitat fan cada veu especial i única. L'estrès i l'ansietat afavoreixen l'aparició de trastorns.

  Dia: Dimarts 14 de maig 2019

  Hora: 19.45h

  Preu: 10 euros

  Professional: Cristina Rodriguez (logopeda)


 • Concert de cols tibetans

  Concert de cols tibetans


  Música per a meditar. Bany de so vibracional.
  Les ondes sonores dels bols tibetans corresponen a les ondes alfa que provoquen un profund relaxament i ens desestressen.

  Día: Dijous 4 d'abril 2019

  Hora: de 19.45h a 20.45h

  Preu: 15 euros