Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Tractament de l’estrès mitjançant:

Acupuntura

Acupuntura antiestrès

L’Organització Mundial de la Salud, reconeix la tècnica de l’acupuntura (una de les pràctiques de la medecina tradicional xinesa) com a eficaç en el tractament de l’ansietat i l’estrès crònic.

L’acupuntura consisteix en l’estimulació de certs punts del cos, utilitzant diferents tècniques, principalment insertant agulles en la pell. Es basa en el principi del “Qì”, que segons la concepció xinesa és l’energia vital que flueix pel cos. La interrupció d’aquest fluxe en el cos és la base dels trastorns físics i psicològics.

LOGOPÈDIA INFANTIL

Logopèdia infantil

La logopedia infantil està destinada a nens i nenes amb algun tipus de dificultat en la parla, la veu, el llenguatge escrit o el llenguatge oral així com amb alguna alteració orofacial.

Freqüentment les dificultats en la comunicació amb els altres i les dificultats en la lectura i l’escriptura originen situacions de malestar en els infants que provoquen ansietat i estrès.

Algunes alteracions que tractem al nostre centre són:

 • Trastorns del llenguage escrit (Dislèxia, Disgrafia, Disortografia...)
 • Dislàlies
 • Trastorns del llenguatge oral (Retard simple del llenguatge, Trastorn específic del
 • llenguatge...)
 • Deglució atípica
 • Alteracions en el ritme de la parla (Disfèmia o quequesa, taquilàlia...)
 • Trastorns del neurodesenvolupament (Trastorn de l'Espectre Autista…)
 • Trastorns neurobiològics ( Trastorn per Dèficit d’atenció)
 • Reeducació psicopedagògica (desenvolupament d’habilitats bàsiques que intervenen en la lecto-escriptura, com la memòria, l’atenció, el raonament, l’organització espaial, la capacitat d’abstracció...)
 • Tècniques d’estudi

Fisioteràpia

Fisioteràpia antiestrès

Les alteraciones biomecàniques i físiques, resultat de l’estrès crònic es poden tractar amb la fisioteràpia per restablir l’equilibri. Cefalees, lumbalgies, cervicalgies…poden ser tractades.

També amb tècniques de baixa intensitat es pot provocar una relaxació del sistema nerviós i aconseguir, amb moviments lents, la relaxació global tant a nivell físic com psíquic.

A nivell físic, millora el sistema circulatori i linfàtic, facilitant l’absorció de líquids i l’activitat dels òrgans interns, té efectes analgèsics i ajuda a adquirir una millor postura.

A nivell psicològic manté la ment relaxada, estimula els sentiments positius i dóna seguretat i sensació de comfort.

Hipnosi terapèutica i EMDR

Hipnosi per a l’ansietat

La hipnosi consisteix en portar a la persona a un estat relaxat en el que és més fàcil arribar a l’inconscient sense la interferència de la ment conscient.

Considerant que cada persona és única i que tothom té els recursos necessaris per fer front als reptes de la vida, accedir al inconscient posa al nostre abast més recursos.

La hipnosi integrada en un procés terapèutic pot ser eficaç, entre altres, en:

 • El tractament del dolor (cefalees, dolor crònic, fibromialgia...)
 • Trastorns de l’estat d’ànim: depressió, trastorns d’ansietat (fòbies, crisis d’angoixa, pànic, obsessions i compulsions...)
 • Adiccions
 • Trastorns de la conducta alimentària

Dessensibilització i reprocessament pels Moviments Oculars és un abordatge psicoterapèutic que s’utilitza en el tractament de les dificultats emocionals causades per experiències difícils en la vida del subjecte. És un mètode útil en el tractament de les fòbies, dels atacs de pànic, en els duels complicats o en incidents traumàtics presents i/o passats.

També s’utilitza per alleujar l’angoixa i/o la fòbia de parlar en públic, per millorar el rendiment en el treball, en els esports i en les interpretacions artístiques.

Tractament especialitzat en: Trauma; desordres de la conducta alimentaria (anorèxia, bulímia...)

Orientador en salut

Orientador estrès i ansietat

Sovint sentim malestar, tenim la sensació que no ens acabem de trobar bé, ens fa mal tot, sentim que no podem més, però no sabem localitzar el nostre mal.

Si ens fa mal un queixal sabem que hem d’anar al destista, si ens hem trencat algun os , al traumatòleg, si tenim una erupció cutània al dermatòleg. Però quan el mal no el podem localitzar i identificar, què fem?

Com que cos i ment és un tot, som un conjunt d’interrelacions complexes i caòtiques amb capacitat d’autocuració, però que a vegades cal donar-li pistes, aplicar tractaments adequats i reorientar els nostres hàbits.

L’orientador en salut està format en el camp sanitari i té capacitat per a la interpretació holística i empàtica. Això vol dir , entendre la persona com un tot integrat cos i ment, i saber escoltar, per entendre i orientar-te per tal que puguis assolir un bon estat de salut.

Osteopatia

Osteopatia antiestrès

L’osteopatia es defineix com una teràpia manual, creada sobre el coneixement precís de l’anatomia, la biomecànica i la fisiologia del cos humà.

Amb l’osteopatia s’ajuda a disminuir la simptomatologia de l’estrès i es condueix el cos a la seva posició d’equilibri en tractar els conjunts crani-sacre, visceral i el músculo-esquelètic, a partir de la manipulació, elastificació i estiraments. Aquestes accions influeixen en el sistema nerviós produint relaxació mental i desaparició o alleujament de l’estrès.

Els consells sobre hàbits de vida farà que el tractament resulti eficaç en el temps. I sempre, cada persona serà explorada de manera independent d’altres casos i a la vegada de forma global en el seu organisme.

Psicologia

Psicologia ansietat

L’estrès a nivell psicològic i emocional pot causar ansietat i depressió. També problemes de concentració i de memòria, fatiga mental, irritabilitat, insomni,així com dificultat per a prendre decisions, i també bruxisme (cruixir de dents), trastorns alimentaris, fumar més freqüentment, menjar-se les ungles, tics nerviosos...La psicologia disposa d’eines i tècniques per a fer front eficaçment a l’estrès i els seus símptomes.

Hi ha moments a la vida en els que poden sorgir malestars, neguits i dificultats a qualsevol edat.

A la infància i adolescència es poden presentar dificultats de tipus escolar (baix rendiment, retard escolar, problemes d’aprenentatge), per agafar el son, problemes en l’alimentació, en el control d’esfínters, en l’adquisició del llenguatge i/o la parla, manifestacions de pors, dificultats pel que fa a les relacions (gelosies, mal maneig de l’agressivitat, aïllament), dificultats de concentració, hiperactivitat, ansietat ...

A l’edat adulta principalment es poden presentar estats d’ansietat, depressió, fòbies, trastorns del son i alimentaris...

A l’IDE oferim tant acompanyament psicològic a infants, adolescents i famílies,com a adults, amb diferents tipus d’intervencions especialitzades: consultes puntuals, psicodiagnòstics, indicacions i orientacions terapèutiques, tractaments psicoterapèutics, entrevistes d’assessorament amb les famílies, tractaments reeducatius i assessorament a escoles.