Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

El nostre “Sense presses”

15-12-2015

El nostre “Sense presses”
A finals d’estiu l’Institut de l’estrès va  dur a terme la restauració d’una figura esculpida d’un cap de cavall. El Sensepresses és el protagonista dels contes terapèutics per combatre l'estrès i l'ansietat.

Aquesta peça escultòrica durant molts anys va estar penjada a la façana del darrera del nostre centre al carrer de les afores de sant Andreu. Ara, però, està dins del centre ja que d’aquesta manera el pas del temps no el deteriorarà i podrem gaudir d’ell durant molts anys...
La restauració, gens fàcil, ja que no teníem documents antics ni fotografies que ens mostressin com era la figura esculpida originalment, la va dur a terme la restauradora Lourdes Ricart Bovet, que durant dies va poder convertir el cap del cavall en el que ara és...el nostre “Sense presses”, i a la que hem d’agrair la gran feina que va fer, no només amb la peça en sí, sinó també en la recerca per poder trobar una que hipotèticament no fos gaire diferent a l’original i així poder-se inspirar.
Agraïm les mostres d’interès per part de molta gent del barri que quan passen pel centre s’interessen pel cavall, la seva història, la restauració... i entren per veure’l de prop i gaudir d’aquestes peces úniques que ens han deixat de llegat els nostres arquitectes i escultors.