Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Persones tòxiques i estrès

16-10-2017

Dr. m’acaben de dir que la meva germana és una persona tòxica i jo ja els hi he dit que no està intoxicada. Que menja molt bé i que ni a la feina ni a casa té productes tòxics.
Segurament es referien no a una toxicitat química sinó al que en llenguatge mèdic tècnic  es diuen trastorns de personalitat. Les persones que pateixen aquest tipus de trastorn són gent difícil i complicada.
Digui-m’ho a mi Dr., és insuportable. Em posa a cent. Mai fas les coses bé, sempre demana més.
A això em referia, són persones que es compliquen molt la seva pròpia vida i la dels altres, acabant produint nivells d’estrès alts a la gent que tenen al voltant. Poden ser desconfiats, exageradament teatrals, insegurs, depenents, egoistes o rígids i perfeccionistes.
Dr, sembla que coneixi a la meva germana. Es ben bé així com diu.
Són gent peculiar, irritant, problemàtica i en general inaguantable que poden dificultar molt la comunicació, patint molt i fent patir als altres, encara que no voluntàriament. I en general no en són conscients de la seva malaltia.
No sap el descans que em dóna això que em comenta. Però com ho he de fer Dr. per no estressar-me tant? Perquè clar és la meva germana...
Per desgràcia, no hi ha una fórmula única ni infal·lible. Si no són familiars, el millor és tenir-hi el tracte indispensable. Si els hem de tractar, per evitar la crispació que ens transmeten, s’ha de ser amable i respectuós però si ens sentim insultats el millor és interrompre la comunicació fins que presentin una actitud més relaxada. En qualsevol cas sempre són relacions difícils. I les persones que no tenen més remei  que tractar-les han de prendre molta paciència i practicar tècniques desestressants.