Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Estrès i la tornada de vacances

07-09-2017

El dia s’escurça, molts ja han acabat les vacances, que són com un oasi al mig del desert, un temps fora de la realitat quotidiana, però tot s’acaba i s’ha de tornar a la feina, o a buscar-la…. Els nens començaran l’escola i s’ha d’anar  canviant el vestuari. De la roba còmoda, lleugera i informal, hem de passar a la que ens abriga una mica més, i potser més seriosa, segons les feines. I aquí pot començar un dels neguits de la temporada. La roba ens va justa, no ens entra bé. Ens hem engreixat! És època de bons propòsits, hem de menjar sa, anar al gimnàs, a ioga, a ball…
Però és que als nens la roba tampoc els hi va bé. Com han crescut aquest estiu!  S’ha de comprar roba. Segon neguit de la temporada. El pressupost va augmentant, els llibres, la roba, les extraescolars…..aquell electrodomèstic que a l’estiu ha deixat de funcionar no sabem perquè, el llum de l’entrada que no va, i anem sumant.
Si mantenim el lloc de treball, que ja és d’agraïr, resulta que el programa que utilitzavem l’han canviat, o potser és que nosaltres ja no ens en recordem, i ve un encarregat nou, i la direcció està nerviosa pels informes de producció i de vendes, total, que fa tres dies que hem tornat de vacances i ja estem ben estressats. I si fem memòria, cada any, passa més o menys el mateix, perquè l’estrès no és més que una reacció natural als canvis. I en aquesta època canvien les rutines diàries, canvia la climatologia i reaccionem estressant-nos. Però no cal que ens angoixem, és ben normal.
Per sobreviure a aquest estrès tardoral, intentem practicar tècniques de relaxació, cuidem la nostra alimentació, procurem dormir les hores necessàries, i relacionem-nos amb gent no tòxica, i segur que l’estrès al cap de poc el tindrem a ratlla.